De verhalen
In de loop van de tijd hebben wij veel verhalen gehoord van mensen die spullen kwijt waren. De leukste hebben we bewaard en willen we op deze manier voor een  breder publiek toegankelijk maken. Deze rubriek zal in de loop van de tijd worden uitgebreid. Natuurlijk zijn de namen verzonnen. Maar de beschreven gebeurtenissen zijn echt gebeurd!


Geert
Geert is altijd bijzonder belangstellend naar mij toe. Op zijn vraag hoe het nou met me gaat, neig ik altijd naar een eerlijk antwoord en niet het volstaan met een simpel “goed, hoor”. Zo vertelde ik hem eens vol enthousiasme over MindMate. Die naam was de avond ervoor geboren en zodoende was ik er vol van.
Een paar maanden later komt hij op me af: “Ik wil heel graag proefpersoon zijn voor je apparaatje.” De vorige dag was er namelijk iets behoorlijk mis gegaan. Hij woont, inmiddels alleenstaand, op twee adressen. Zijn hoofdverblijf is een prachtige, afgelegen boerderij in de provincie Groningen. Daarnaast heeft hij een appartement in de stád Groningen, dichtbij werk en station. Hij was naar de boerderij gegaan, maar had zijn sleutels in het appartement laten liggen. Bij de boerderij aangekomen, bleek hij niet naar binnen te kunnen en eenmaal weer terug in de stad kon hij ook zijn appartement niet meer in. De hulp in de huishouding bleek op vakantie. Met de reservesleutel… De derde sleutel was bij dochterlief in Amsterdam. En dus toog  Geert met de trein naar Amsterdam om die sleutel daar op te halen.
Hij vertelt het vol plezier. Het was een leuk ritje geweest, hij had een mooi boek kunnen lezen en zijn dochter weer even gezien. Maar het kostte allemaal wel veel tijd. Dus dat apparaatje van mij lijkt hem wel wat. Natuurlijk krijgt hij straks een proefexemplaar van mij.

Ron
Ron kwam ik tegen op een begrafenis. “Wat doe jij tegenwoordig?” vroeg hij mij, wetende dat ik inmiddels weg was bij de bank. Ik vertelde over MindMate. En zoals al zo vaak gehoord, wilde ook hij er graag een bestellen.
Ron kwam met het volgende verhaal. Hij rijdt in een hele dure auto van een bekende Duitse fabrikant. De sleutels zijn dus navenant ook heel duur. En ineens waren ze weg; spoorloos. Met zijn echtgenote had hij het hele huis drie keer overhoop gehaald. Overal gezocht en alles gecontroleerd, maar uiteindelijk zat er niets anders op dan nieuwe sleutels te bestellen en tot die er waren  een auto te huren. Dat geintje kostte hem wel ruim tweeduizend euro. Het leverde bovendien behoorlijk spanning in huis op, omdat het gebeurde op de dag dat zijn schoonvader werd begraven.
De originele sleutels vond hij een half jaar later terug. Bij een volgende begrafenis. Hij had ze in het pak laten zitten dat hij alleen bij die gelegenheid droeg. MindMate had ze zeker voor hem teruggevonden.